NYHET

Funkissommar är tillbaka

Jessica Ekerbring, kommunalråd med rotelansvar för social välfärd

I onsdags startade Funkissommar med Allsång i Stadsparken. Atmosfären var lika strålande som vädret. Bänkarna var fyllda och publikhavet sträckte ut sig över gräsmattan. Under träden stod några som letat sig bort från solen strålar. I tonerna till Sommartider bröt publiken ut ett samstämt jubel och många spontandansade.

-         Funkissommar uppskattas verkligen. Alla som är här visar sin glädje och deltar på sina villkor. Det är en fin verksamhet som kommunen är med och arrangerar och den ska vi vara rädd om, säger Jessica Ekerbring kommunalråd med rotelansvar för social välfärd.

Funkissommar gör det möjligt för personer med funktionsnedsättning att delta på sina egna villkor på anpassade kultur- och fritidsaktiviteter under sommaren. Det är ett brett program som erbjuds och det är många som uppskattar att det finns många olika aktiviteter att välja mellan.

-      Det är ett tillfälle för gemenskap och träffa nya vänner. Funkissommar är unikt. Vi är måna om deras verksamhet och ser hur mycket den betyder för alla som deltar, fortsätter Jessica Ekerbring kommunalråd med rotelansvar för social välfärd.

Funkissommars program

Under sommaren kan du som har en funktionsnedsättning ta del av kultur- och fritidsaktiviteter. Alla aktiviteter är gratis, men till en del av aktiviteterna måste du föranmäla dig till.

Vill du läsa programmet kan du göra det här . Länk till annan webbplats.

Funkissommar vänder sig till alla åldrar och är öppet för både privatperson och deltagare i en kommunal verksamhet, till exempel daglig verksamhet. Även anhöriga eller ledsagare kan delta i aktiviteterna, som pågår under vecka 23–32.

Flera aktörer samarbetar för att Funkissommar ska bli realitet, bland annat Örebro kommun i samarbete med KFUM, Studieförbundet Bilda, Tegelbruket, Dialog DV, Kulturskolan, Under Bar Himmel/Kexx Kultur AB, Svenska marknadsgruppen, Eztrad och FUB.

Dokumentär

Musiken har stor betydelse för Funkissommar och det syns både i sommarens program samt den nya dokumentären. Redan den 5 juni smygstartade Funkissommar med en ny dokumentär.

Vill du se dokumentäreren, klicka på länken: https://www.youtube.com/watch?v=ve7TZdxjz88 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.