NYHET

S i Örebro söker politisk sekreterare

Bild på Magdalena Andersson

Socialdemokraterna i Örebro söker nu en politisk sekreterare som vill bli en viktig kugge i det socialdemokratiska lag som arbetar för att stärka partiets ställning i Örebro ytterligare.

Som politisk sekreterare är du en central del av det löpande politiska ledningsarbetet. Du jobbar nära de socialdemokratiska kommunalråden och de politiska sekreterarna för både Socialdemokraterna och de andra partierna i kommunledningen. En betydande del av arbetet utgörs av kontakter med Örebro kommuns tjänstemän och verksamheter.

Du är även en viktig brygga gentemot partiorganisationen. För att få ihop helheten på ett bra sätt behöver du ha god social kompetens och vara samarbetsinriktad. Som politisk sekreterare har du både arbetsuppgifter som kan planeras med god framförhållning och arbetsuppgifter med kort tidshorisont som kräver att du är flexibel och kan prestera under tidspress. Tempot är i perioder högt och i din funktion krävs det att du kan sortera och prioritera.

Örebro kommun

Örebro är en av Sveriges snabbast växande städer och en av de kommuner där Socialdemokraterna har allra starkast stöd. Vi har under många år jobbat hårt och framgångsrikt för att utveckla Örebro och partiet. Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva den utvecklingen.

Socialdemokraterna ingår i den styrande majoriteten i Örebro sedan 2011 och styr den här mandatperioden tillsammans med Centerpartiet och Moderaterna. Under mandatperioden 2023–2026 har vi, förutom rollen som kommunstyrelsens ordförande, även övergripande ansvar för samhällsbyggnadsområdet och social välfärdsområdet, med totalt tre heltidsanställda kommunalråd.

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare arbetar du med varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Du kommer arbeta självständigt i nära relation med de tre andra politiska sekreterarna för Socialdemokraterna, kommunalråden och kanslichefen. Tillsammans med övriga politiska sekreterare samt kommunalråd på kansliet ska du arbeta med att driva och utveckla det kommunikativa arbetet kring den politik som förs. Detta innebär både att bistå med bedömning kring vilka frågor som ska kommuniceras, skriva debattartiklar och pressmeddelanden samt arbeta med sociala medier.

Utöver det kommer du delta i det dagliga löpande politiska arbetet och vara ett stöd till våra kommunalråd och övriga förtroendevalda. Det handlar såväl om strategisk planering av arbetet, samt att vara ett stöd i att bevaka och driva olika frågor.

Socialdemokraterna ingår i den styrande kommunledningen och du kommer därmed även att samverka med politiska sekreterare och kommunalråd för våra samarbetspartier C och M. I dagsläget har Socialdemokraterna fyra politiska sekreterare anställda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för politiska frågor. Vi tror dessutom att du är en duktig och snabb skribent, har viljan och förmågan att dela med dig av dina kunskaper till andra och intresse av att driva såväl politik- som verksamhetsutveckling framåt.

  • Du har god organisationsförmåga, är driftig, strukturerad, handlingskraftig och målinriktad.
  • Erfarenhet av att arbeta med MS Office eller liknande är ett krav.

God kännedom om, och erfarenhet av arbetarrörelsen är en merit och vi förutsätter givetvis att du delar våra grundläggande värderingar men medlemskap är inget krav. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet, gärna från politiskt arbete eller annat folkrörelsearbete. Du arbetar bra såväl självständigt som i grupp, och har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv.

Om tjänsten

Anställningen är en tidsbegränsad heltidsanställning för mandatperioden, det vill säga fram till sista december 2026. Därefter finns möjlighet till förlängning. Kvälls- och helgarbete förekommer men i huvudsak utför du ditt arbete dagtid. Tillträde sker under hösten 2023 enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Din arbetsplats är centralt belägen i Rådhuset i Örebro.

Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från ditt nuvarande jobb under tiden du är anställd som politisk sekreterare, oavsett vilken arbetsgivare du har idag. Villkoren följer Örebro kommuns regler för politiska sekreterare.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 15 september 2023 till linda.svahn@orebro.se, skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ämnesraden. Intervjuer med intressanta sökanden kommer göras löpande under ansökningstiden.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av kanslichef Linda Svahn på 019-21 40 06 eller e-post (se ovan).