NYHET

Anton Johansson tar tillfälligt över som ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden

Kultur och fritidsnämnden får temporärt en ny ordförande. Bakgrunden är att nuvarande ordförande Madelene Spinord Semenets går på föräldraledighet. Enligt regelverket får en politiker inte vara föräldraledig och samtidigt ha kvar sitt uppdrag.

Carina Oskarsson, ordförande Örebro arbetarekommun, Madelene Spinord Semenets, ordförande kultur- och fritidsnämnden och Anton Johansson, tillfällig ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Valet av ersättare till ordförandeposten är en process som går genom den lokala partiorganisationen Örebro Arbetarekommun. Anton Johansson sitter idag som ledamot i Kultur-och fritidsnämnden och har föregående mandatperiod haft uppdrag i tidigare Kulturnämnden.

- Anton Johansson var ett självklart val. Han har kunskap och bakgrunden till nämndens arbete, vilka frågor som är aktuella samt vilka frågor som har drivits. Det är viktig och betydelsefull information som han har med sig, vilket gör det lättare att axla den nya rollen, säger Carina Oskarsson, ordförande i Örebro Arbetarekommun.

Carina Oskarsson berättar att arbetarekommunen är väldigt nöjd med Madelene Spinord Semenets arbete i nämnden och ser att hon gärna fortsätter. Samtidigt är det viktigt för oss socialdemokrater att möjliggöra för våra förtroendevalda att vara föräldralediga. Madelene Spinord Semenets planerar att återgå till posten i februari.

- Jag är tacksam att mitt parti låter mig vara föräldraledig en period och ser fram emot att fokusera på familjen. Men jag är också väldigt glad att jag sedan får möjlighet att komma tillbaka till uppdraget och få fullfölja det viktiga arbetet i nämnden. Jag känner mig trygg med att Anton Johansson kommer kliva in i mitt ställe. Han är väl insatt i frågorna och vet vilka mål nämnden arbetar för att nå, säger Madelene Spinord Semenets.

Det är under juni månads kommunfullmäktige som beslutet om att Anton Johansson tillfälligt tar över ordförandeklubban efter Madelene Spinord Semenets tas. Sedan 2014 har han varit engagerad i politiken. Rollen som ordförande är hans första och han är entusiastisk inför det nya uppdraget.

- Det ska bli kul att få axla en ny roll i nämnden och få leda arbetet framåt tills Madelene Spinord Semenets kommer tillbaka. Det är ett spännande uppdrag i en nämnd som har ett brett uppdrag, säger Anton Johansson.